Как да обезопасим дома си? | ключар автоключар 0888 44 24 64 денонощно ШЕРЛОК ГРУП

Как да обезопасим дома си?

Когато мислим за предстоящите празници, обръщаме внимание преди всичко на плановете си и семейните ангажименти, но не бива да забравяме за сигурността на дома си. В празничния период броят на регистрираните кражби по домовете значително се увеличава, а това може да помрачи дори най-светлия празник.

Какво обаче можем да направим?

Експертите съветват: Превенцията е най-доброто решение!

На първо място трябва да се уверите, че входната Ви врата е достатъчно стабилна и няма да поддаде лесно при физически натиск. Най-добрата алтернатива са блиндираните врати, както и тези от масивно дърво.

Важно е още, планката на бравата да бъде здраво закрепена с 4 винта, а не с два.

Добре е да монтирате допълнителна ключалка, която да Ви осигури още по-голяма сигурност.

Каква може да бъде допълнителната ключалка?

1. Лимитатор

Лимитаторът е един от най-достъпните методи да защитите допълнително дома си. Той е евтин, лесен за монтаж и може да бъде използван, като допълнителна ключалка за по-голяма сигурност. Освен това той позволява да отворите входната врата, като в същото време оставате защитени .

2. Допълнителна секретна ключалка

Секретната ключалка може да бъде използвана за външни и интериорни врати, като от външната страна на вратата отключването се осъществява с ключ, а отвътре с врътка. Ако ключалка е подбрана правилно и е изготвена от качествени материали, то тя ще бъде достатъчно стабилна, за да Ви осигури допълнителната сигурност, която търсите.

3. Ключалка с Bluetooth

Ключалките с Bluetooth са едно от модерните изобретения в сферата и предлагат допълнителна сигурност към Вашата секретна ключалка. Те могат да бъдат отключени с помощта на обикновен ключ, електронен ключ или смартфон.

4. Смарт ключалки

Смарт ключалките могат напълно да заместят стария тип системи за сигурност. Те притежават сензори, които автоматично отключват вратата, когато се приближите към нея. Този тип ключалки Ви дават възможността да дадете достъп до дома си на своите близки с помощта на мобилно приложение, което Ви уведомява, когато апартаментът Ви е бил отключен.

Умните“ ключалки могат да бъдат отключвани и с помощта на традиционен ключ.