SOS – Забравих ключовете си в багажника и го затворих! Как да отключа колата си?! | Шерлок Груп БГ - спешен ключар и автоключар

SOS – Забравих ключовете си в багажника и го затворих! Как да отключа колата си?!

Прибрали сте покупките от супермаркета в багажника и в бързината сте оставили ключовете си вътре? Забравили сте ключовете си в автомобила, при малкото си дете и то е заключило неволно? Просто сте загубили ключовете от автомобила Ви или се е случило нещо друго? Не се паникьосвайте, нищо не е безвъзвратно.

Ето няколко съвета, как да предотвратите такава ситуация:

Слизайки от автомобила си, изградете навик да прибирате ключовете от него в чанта или джоб, които се затварят

Сложете си стилен ключодържател, който да е от полза за лесното намиране на ключовете ви, когато са в раница или чанта

Никога не оставяйте, дори за малко, ключовете си в багажника или на таблото, докато сте извън автомобила и има риск от заключване

Винаги носете резервен ключ от автомобила Ви със себе си

Подсигурете се с телефонен номер на авариен екип автоключари, който да се отзове, при необходимост.

Динамиката и липсата на достатъчно време, за да свършим всичко е предпоставка за разсеяност и понижена концентрация. В такива моменти е напълно допустимо да се случат неприятни инциденти. Масово, сценарият е следният – оставяме продуктите си в багажника, заедно с ключовете, затваряме капака (някои коли имат опция да се заключват централно при затваряне на багажника, чрез мини бутон на вратата му). В този случай „Една секунда невнимание“ е равна на няколко минути чакане, ако имате необходимите координати за връзка с авариен екип ключари, които са специалисти именно в областта на разглеждания проблем. По този начин ще си осигурите едно бързо разрешаване на казуса, без никакви щети върху МПС-то Ви. Разбира се, не пречи да се вживеете в крими ролята на автоджамбазин и да блъскате по ключалката с фиби, отверки или други сечива и аксесоари, но това ще отнеме време, както и ще доведе до надраскване и деформиране на вратата и ключалката.

Ако не сте специалист в сферата на ключарските услуги, то тогава, вместо да губите време, се обърнете към професионалист. Този вид услуги не са никак скъпи и спестяват твърде много време, нерви и усилия – особено в случаите, когато сте настанили детенцето си на седалката и внезапно осъзнаете, че сте заключили ключовете си, прибирайки багажа, а то Ви гледа разтревожено отвътре, чудейки се какво се случва.

Шофирайки автомобил, Вие трябва да разполагате винаги с няколко телефонни номера – на денонощна пътна помощ, на авариен екип ключари и на специалист в сферата на ремонта и обслужването на коли. Колкото и добре да поддържате колата си, тя е машина и не е необходимо, нещо да се счупи или развали, за да възникне проблем, достатъчен да наруши ритъма и плановете Ви. Затова се подсигурете с всички изброени контакти, за да можете да реагирате своевременно и да спестите максимално усилия от себе си.

Обадете ни се